Excursie naar het Huis van Hilde met uniek bezoek aan het Provinciaal depot voor archeologie Noord-Holland

 

De excursie is volgeboekt! Aanmelden is niet meer mogelijk.

  

Na de succesvolle terpenexcursie in Warmenhuizen op 18 juni jl., biedt Stichting RAG u dit jaar nog een excursie aan. We gaan een bezoek brengen aan het Huis van Hilde in Castricum. We bezoeken niet alleen het museum, maar we mogen ook -en dat is uniek!- een kijkje nemen in het Provinciaal depot. Dit depot, dat onderdak biedt aan de fysieke en digitale archeologische collectie van de provincie Noord-Holland, is normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk.

 

De excursie vindt plaats op donderdagmiddag 13 oktober 2022 van 13.00 tot 15.00 uur. Wij vragen u uiterlijk 12.45 uur aanwezig te zijn. Er is een maximum qua aantal deelnemers en donateurs van de Stichting RAG hebben dan ook voorrang.

 

Er worden twee groepen gevormd. Het programma ziet eruit als volgt:

 

 

Groep 1

Groep 2

13.00 uur

Rondleiding door het depot o.l.v. Martin Veen

Rondleiding door het museum

14.00 uur

Rondleiding door het museum

Rondleiding door het depot o.l.v. Martin Veen

 

Martin Veen is de beheerder van het Provinciaal Depot.

 

Na afloop van de rondleidingen is er om 15.00 uur een gezamenlijke afsluiting in het museumcafé met koffie en thee.

 

De rondleidingen worden door Stichting RAG kosteloos aangeboden aan onze donateurs (een vrijwillige bijdrage wordt zoals altijd zeer op prijs gesteld). De deelnemers betalen wel ter plaatse zelf de entree voor het Huis van Hilde. De entree bedraagt € 4,00 pp (bij een groep van 10 of meer personen) en is gratis met de Museumkaart. Ook de consumpties in het museumcafé (koffie/thee, lunch) zijn voor eigen rekening.

 

Het aantal deelnemers is beperkt, dus meldt u zich snel aan (graag vóór 1 oktober 2022). Dit kan via onderstaand aanmeldingsformulier of via e-mail info@rag-archeologie.nl (vermeld daarbij uw naam, het aantal personen, uw telefoonnummer, of u donateur bent van RAG en of u in het bezit bent van een Museumkaart).

 

Huis van Hilde is gevestigd aan het Westerplein 6 (v/h Puikman 3) in Castricum en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het plein ligt aan de achterzijde van NS station Castricum, waar zich ook een ruime parkeerplaats bevindt.

 

Deelname is op eigen risico.

 

Geïnteresseerden die geen donateur zijn wordt verzocht om 5 euro over te maken op het rekeningnummer van het RAG NL85 INGB 0000 7791 46 t.n.v. Stg Reg Arch Gheestmanambocht te Alkmaar onder vermelding van: excursie najaar 2022. Dit geldt niet voor huisgenoten.

 

Naar boven

 

Terug naar Poldergeest online