Agenda & Nieuws

 

Agenda

Onze najaarslezingen worden uitgesteld

In de vorige Poldergeest meldden wij u met enige gepaste trots dat Stichting RAG haar traditionele lezingencyclus in het najaar al helemaal in kannen en kruiken had. Jan de Koning (senior-archeoloog/projectleider bij Hollandia Archeologen), Frits David Zeiler (historicus) en Henk Komen (streekhistoricus) hadden met als overkoepelend thema de bewoningsgeschiedenis van het Geestmerambacht een prachtig drieluik voor ons in petto. Tot kort voor het verschijnen van deze Poldergeest gingen we er nog vanuit dat het met maximaal 30 mensen in de grote zaal van het Behouden Huis in Oudkarspel zou gaan lukken om de drie lezingen aan te bieden. Helaas, de ontwikkelingen rond corona hebben ons ingehaald. Sprekers en bestuur van Stichting RAG vinden het niet verantwoord de lezingen in de huidige onzekere omstandigheden doorgang te laten vinden. We gaan ervan uit dat veel ge´nteresseerde toehoorders ook hun twijfels zouden hebben gehad. We hebben dan ook met pijn in het hart besloten de lezingen uit te stellen tot volgend jaar, in de hoop dat de gang van zaken dan op enig moment weer zodanig normaal is dat we u weer veilig kunnen ontvangen en de drie lezingen alsnog kunnen verzorgen. In de volgende Poldergeest, via onze website en onze e-mails zullen wij u te zijner tijd verder informeren over de nieuwe planning van de lezingen.  

  • De Stichting Regionale Archeologie Baduhenna heeft een expositieruimte op het GGZ-terrein in Heiloo en er worden regelmatig lezingen georganiseerd. Lees hier meer.
  • Kijk voor regionale archeologie- en aanverwante evenementen op de kalender van Erfgoed Alkmaar.
  • Kijk voor landelijke archeologie-evenementen op de website van AWN.

 

Organiseert u in de regio Geestmerambacht of Schagen e.o. een evenement op archeologisch of cultuurhistorisch gebied en wilt u dat dit evenement geplaatst wordt op deze agenda?

Stuur dan een e-mail naar de webmaster.

Nieuws

Erfgoeddames nemen afscheid van Heiloo

Op donderdag 10 september hebben Silke Lange en Anita van Breugel gezamenlijk afscheid genomen van de gemeente Heiloo.

Lees hier meer.

 

Naar aanleiding van dit afscheid hebben zij een boekje geschreven met als titel Ode aan Heiloo, het rijke verleden aangevuld.

Download dit boekje hier. Kijk in uw map Downloads.